Lesena okna PrimaLesena okna PRIMA

Lesena okna že sama po sebi ustvarjajo lepši in prijetnejši videz bivalnega okolja. Okna ustvarjajo dom – spodbujajo prijetno razpoloženje, občutek topline in udobja.

Okna iz lesa so varčna okna. Poleg tega jih enostavno in poceni vzdržujete. Negovanje oken pa podaljšuje njihovo trajnost. Lesena okna Prima so izdelana iz najkakovostnejšega lesa. V kombinaciji s termopan stekli predstavljajo odličen zvočni in toplotni izolator.

 

Preberite si več o prednosti naših oken.


Okna izdelujemo iz:

 • smrekovega lesa
 • macesnovega lesa
 • hrastovega lesa
 • lesa eksotičnih vrst

Glede oblike in izbire barv se pri vsakem oknu posvetimo željam naročnika.
Les je prilagodljiv material. Izkoriščamo to njegovo prednost in v kombinaciji s široko izbiro premazov ugodimo vsakemu okusu.

V družinskem podjetju Gašper izdelujemo lesena okna Prima s standardiziranim euro profilom 68 ali 78 mm, ki so primerna za vsak interier in vsake podnebne razmere.

Popolna Aidol Induline površinska obdelava, ki jo uvajamo v skladu z Remmers sistemsko garancijo, lahko samo poveča njegovo uporabnost.

Pri izdelavi lesenih oken Prima uporabljamo sodobno tehnologijo obdelave. Integriran postopek zaščite lesa se začne že pri sami izdelavi v stroju. Okna so okolju prijaznejša, saj ustrezajo nizkoenergijskim standardom in so zaščitena z ekološkimi premazi.

Vedno se prilagajamo vašim predstavam ter z malo domišljije uresničujemo tudi nenavadne oblike in individualne želje. Poleg tega je vsako naše leseno okno unikat, saj je proizvodnja tehnološko prilagojena možnostim uresničitve okna »po meri«.

Se pri nakupu še odločate med lesenimi in les/alu okni? Oglejte si primerjalno tabelo oken Prima in oken Lux.

 

Lesena okna PrimaPRIMA 6.8 – Lesena okna s profilom 68 mm

STEKLO: Lesena okna Prima 6.8 imajo možnost vgradnje različnih stekel debeline do 30 mm. Ta stekla omogočajo različne estetske rešitve ter toplotno (Ug = 0,8 –1,1 W/m2K) in zvočno izolacijo (32-38 dB).

OKOVJE: Okna iz lesa imajo okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi. Imajo enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje, na voljo pa je tudi okno s skritim okovjem Disegnio, ki ima eleganten minimalističen videz.

1. ZAOBLJENOST: Lesena okna imajo zaokrožene detajle kril in podbojev, ki ustvarijo mehak videz. Prav zaobljenost omogoča varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

LES: Leseno okno ima okvir debeline 68 mm, ki je večslojno lepljen brez vidnih spojev. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper ali RAL karti. Leseno okno je mogoče od zunaj in od znotraj zaščititi z vzdržljivimi barvnimi odtenki, ki so narejeni na vodni osnovi. Izvedba lesenih oken z letvico Prima: steklitvena letvica s prekrivanjem, možna tudi izvedba steklitvene letvice z dodatnim tesnilom.

2. TESNILO: Lahko se odločite za dodatno tesnilo, ki se namesti med podboj in krilo.

3. ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termo odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu nudita zaščito izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi in s tem podaljšata življenjsko dobo okna.

 

Lesena okna PrimaPRIMA 7.8 – Leseno okno s profilom 78 mm

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 34 do 40 mm, ki omogočajo različne estetske rešitve in zagotavljajo toplotno (Ug = 0,5 –0,7 W/m2K) in zvočno izolacijo (35-48 dB). Žaluzije je mogoče integrirati tudi med steklo.

OKOVJE: Okovje je narejeno iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in nudi enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje. Na voljo je tudi okno s skritim okovjem Disegnio, ki prinaša eleganten minimalističen videz.

1. ZAOBLJENOST: Okenska krila in podboji so zaobljeni, kar nam ustvarja mehak in prijeten videz. Prav tako pa takšna zaobljenost zagotavlja varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

LES: Leseno okno ima okvir debeline 78 mm, ki je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja pri zunanjih slojih. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper ali RAL karti, možni pa so različni odtenki vzdržljivih barv na vodni osnovi – tako na zunanji kot na notranji strani okna. Izvedeno z letvico Prima – steklitveno letvico s prekrivanjem. Lesena okna so lahko narejena tudi s steklitveno letvico z dodatnim tesnilom.

2. TESNILO: Med podbojem in krilom sta vgrajeni dve tesnili.

3. ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termo odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu nudita zaščito izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi. Tovrstna zaščita podaljšuje življenjsko dobo okna.

Prednosti lesenih oken Prima

 • večslojno lepljeni leseni okvirji
 • vgradna globina podboja 68 mm ali 78 mm
 • ekološka zaščita lesa po barvni karti Gašper
 • visoka stabilnost vogalnih spojev
 • zaobljeni detajli kril in podbojev
 • možnost 4-kratne zaščite lesa in 10 letna RSG garancija
 • dodatna zaščita “V” spojev
 • možnost izbire različne barve zunaj in znotraj
 • skrito pritrjene steklitvene letvice
 • debelina stekla do 40 mm − toplotna in zvočna izolativnost, varnost…
 • trajnoelastičen kit na zunanji in notranji strani
 • okovje v srebrni barvi
 • ALU odkapna letev s prekinjenim toplotnim mostom
 • ALU krilna odkapna letev
 • izvedba s steklitveno letvico s prekrivanjem, možnost dodatnega tesnila

Pošljite povpraševanje

 

EmailFacebookTwitterGoogle+