Lesena okna z aluminijasto zunanjo oblogo so najvzdržljivejša. Navznoter so topla in prijazna, navzven pa močna in vzdržljiva. Videz notranje strani lahko prilagodite notranji opremi, videz zunanje strani pa fasadi.


Pri izdelavi oken uporabljamo:

  • smrekov les
  • macesnov les
  • hrastov les
  • les raznih eksotičnih vrst

Skupaj združimo vaše ideje, predstave in naše predloge ter tako uresničimo vse individualne želje bodočega uporabnika. Ponosni smo, da so vsa naša lesena okna unikati, saj je že sama proizvodnja usmerjena k izdelavi okna »po meri«.

Še ne veste, ali bi si želeli lesena okna ali kombinacijo les/alu okna? V nadaljevanju si lahko pogledate primerjalno tabelo Prima in Lux oken.

Želje naročnika so na prvem mestu, tako da lahko izberete barvo in obliko okna sami, mi pa vam pri tem svetujemo.

Zaradi prilagodljivosti samega lesnega materiala pri podjetju Gašper izkoristimo to prednost in tako ugodimo vašim željam.

V družinskem podjetju Gašper so vam na voljo lesena okna Prima s standardiziranimi euro profili 68, 78 in 92 mm. Primerna so za popolnoma vsak interier in vse vremenske razmere.

Kombinacija Aidol Induline površinske obdelave z Remmers sistemsko garancijo poveča uporabnost lesa, saj pri izdelavi uporabljamo izključno najsodobnejšo tehnologijo obdelovanja oken. Zaščita lesa je izrednega pomena in tako se začne že v sklopu integriranega postopka med samo izdelavo v stroju.

Lesena okna Prima so okolju prijazna, ustrezajo vsem nizkoenergijskim standardom ter imajo zaščito ekoloških premazov.

Naša ponudba:

LUX 8.7/9.7

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 24 do 46 mm, ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve v smislu  toplotne, zvočne in varnostne zaščite. Stekla so vgrajena s trajno elastičnim silikonom. Med stekli je serijsko vgrajen TGI termodistančnik za izboljšano toplotno izolativnost.

LES, PROFIL, ZAŠČITA: Leseni okvir debeline 68 ali 78 mm, v osnovi je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Skupna vgradna debelina okvirja ( les + alu maska ) je 85mm ali 95mm. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper in RAL ali NCS barvni karti. Standardna izvedba je s  Lux integra  steklitveno letvico.

OKOVJE: Okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi nudi enoročno vrtljivonagibno odpiranje. Na voljo je tudi okno s skritim okovjem, s čimer dosežemo eleganten minimalističen videz. Pri skritem okovju so možne samo pravokotne izvedbe oken. Možna pa je tudi nadgradnja z varnostnim okovjem stopnje RC1 ali RC2.

ZAOBLJENOST: Zaokroženi detajli kril in podbojev ustvarijo mehak, prijetnejši videz, hkrati pa zagotavljajo varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

TESNILO: Med podbojem in krilom so serijsko vgrajena štiri tesnila.

ALU MASKA: Aluminijasta maska na zunanji strani okna v barvah bogate RAL lestvice (opcija Tiger lestvica) odlično ščiti pred škodljivimi vremenskimi vplivi, olajša vzdrževanje okna in s tem podaljša njegovo življenjsko dobo. Zaobljeni aluminijasti robovi poskrbijo za estetsko dovršenost. Opcijska izvedba mask z varjenimi vogali za optično in tehnično še bolj dovršeno površino. Standardna izvedba odvodnjavanja je z nevidnim odtokom vode navzdol.

QUADRO 9.5

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 52 do 72 mm, ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve v smislu  toplotne, zvočne in varnostne zaščite. Med stekli je serijsko vgrajen TGI termodistančnik za izboljšano toplotno izolativnost.

LES, PROFIL, ZAŠČITA: Leseni okvir debeline 78 mm, v osnovi je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Skupna vgradna debelina okvirja ( les + alu maska ) je 95mm. Les je ekološko zaščiten in končno barvan po barvni karti Gašper in RAL ali NCS barvni karti. Standardna  izvedba je s  Plato integra steklitveno letvico.

OKOVJE: Okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi nudi enoročno vrtljivonagibno odpiranje. Na voljo je tudi okno s skritim okovjem, s čimer dosežemo eleganten minimalističen videz. Pri skritem okovju so možne samo pravokotne izvedbe oken. Možna pa je tudi nadgradnja z varnostnim okovjem stopnje RC1 ali RC2.

ZAOBLJENOST: Ravna površina zunanjega in notranjega dela okna predstavlja sodobni izgled oken. Zaobljeni detajli kril in podbojev poskrbijo za estetsko dovršenost oken.

TESNILO: Med podbojem in krilom so serijsko vgrajena tri tesnila.

ALU MASKA: Aluminijasta maska na zunanji strani okna v barvah bogate RAL lestvice (opcija Tiger lestvica) odlično ščiti pred škodljivimi vremenskimi vplivi, olajša vzdrževanje okna in s tem podaljša njegovo življenjsko dobo. Ravni robovi poskrbijo za minimalistični videz oken. Opcijska izvedba mask z varjenimi vogali za optično in tehnično še bolj dovršeno površino. Standardna izvedba odvodnjavanja je z nevidnim odtokom vode navzdol.

QUADRO 9.5 TOP

STEKLA: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 52 do 72 mm, ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve v smislu  toplotne, zvočne in varnostne zaščite. Med stekli je serijsko vgrajen TGI termodistančnik za izboljšano toplotno izolativnost. Vgradnja stekel je s suho tesnitvijo s tesnili ali s silikonskim kitom. 

LES, PROFIL, ZAŠČITA: Leseni okvir debeline 95mm, v osnovi je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja. Skupna vgradna debelina okvirja ( les + alu maska ) je 112 mm. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper in RAL ali NCS barvni karti. Standardna izvedba je s  Plato integra  steklitveno letvico.

OKOVJE: Okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi nudi enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje. Izvedba je možna samo s skritim okovjem, ki velja za okna pravilnih oblik . Možna pa je tudi nadgradnja z varnostnim okovjem stopnje RC1 ali RC2.

ZAOBLJENOST: Ravna in poravnana površina zunanjega in notranjega dela krila in podboja predstavlja sodobni izgled oken. Zaobljeni detajli kril in podbojev poskrbijo za estetsko dovršenost oken.

TESNILO: Med podbojem in krilom so serijsko vgrajena tri tesnila.

ALU MASKA: Aluminijasta maska na zunanji strani okna v barvah bogate RAL lestvice (opcija TIGER lestvica) odlično ščiti pred škodljivimi vremenskimi vplivi, olajša vzdrževanje okna in s tem podaljša njegovo življenjsko dobo. V osnovi so alu maske v vogalih nevarjene, za doplačilo je možna izvedba alu mask z varjenimi vogali. Odvodnjavanje vode je navzdol brez vidnih  kondenčnih kapic.

EmailFacebookTwitter