NARAVA, ČLOVEK, TEHNOLOGIJA

Korenine podjetja, ki je nastalo leta 1971, segajo v začetek dvajsetega stoletja.
Skozi generacije je rasla ljubezen do dela v gozdu in na kmetiji.Ti dve panogi sta bili v teh krajih vedno povezani in tudi za Franca Gašperja starejšega drži, da je bil kmet in gozdar.

Osnovni dejavnosti prednikov sta bili kmetijstvo in gozdarstvo.Prav to je v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja postalo osnova za razvoj drugih dejavnosti − prevozništvo in izdelava zabojev ter ostale lesene embalaže iz odpadnega in drugega lesa.


Večja proizvodnja je nujno narekovala tudi večje in sodobnejše proizvodne prostore. Nova žaga je bila v celoti zgrajena tekom leta 1978.

V letu 1989 je obrtna delavnica zrasla v podjetje z osnovnim proizvodnim programom izdelave in montaže pohištva.

V novem desetletju začrtujemo nove smernice kakovosti. Z uporabo inovativne tehnologije naši izdelki odražajo najnaprednejša dognanja s področij strojegradnje in obdelave lesa. Integriran postopek zaščite lesa za nove modele oken se tako začne že pri sami izdelavi v stroju. Izdelkom zagotavljamo trpežnost in obstojno privlačnost po meri posameznika.
Do danes je družba Gašper proizvedla več 100 tisoč oken. Novi modeli oken ustrezajo nizkoenergijskim standardom, dodatno pa jih zaščitimo tudi z ekološkimi premazi.

Dobrih 80 odstotkov proizvodnje družbe zajemajo znani kupci doma in v tujini. Izdelke, vedno prilagojene posebnim zahtevam strank, izvažamo predvsem v Nemčijo, Avstrijo, na Hrvaško, v Makedonijo, Švico, Italijo, Rusijo in BiH. Takšen način dela zahteva obsežno tehnološko pripravo. Vsak posameznik ima pomembno vlogo v procesu proizvodnje, saj se ta začne že v gozdu.


Celotna ekipa podjetja je usmerjena k izpopolnjevanju glavnega poslanstva podjetja, kakovostnega zadovoljevanja potreb in izboljšanja bivalnega ter poslovnega okolja.

EmailFacebookTwitter