VARČNA LESENA OKNA VISOKE KAKOVOSTI

Okna Prima so varčna lesena okna. Stroškov ne boste imeli veliko, saj so enostavna ter cenovno ugodna za vzdrževanje. Trajnost lesenih oken podaljšujete z rednim negovanjem.

Za izdelavo lesenih oken Prima uporabljamo le najkakovostnejši les. V kolikor pa izberete termopan stekla v kombinacijo z lesenim ogrodjem, boste dobili pravi toplotni in zvočni izolator. Lesena okna takoj polepšajo izgled celotnega bivalnega prostora. Prostor naredijo prijetnejši ter ustvarijo pravi dom – občutek topline, domačnosti in mirnosti.

lesena okna


Pri izdelavi oken uporabljamo:

 • Smrekov les
 • macesnov les
 • hrastov les
 • lesa raznih eksotičnih vrst

Skupaj združimo vaše ideje, predstave in naše predloge ter tako uresničimo vse individualne želje bodočega uporabnika. Ponosni smo, da so vsa naša lesena okna unikati, saj je že sama proizvodnja usmerjena k izdelavi okna »po meri«.

Še ne veste ali bi si želeli lesena okna ali kombinacijo les/alu okna? V nadaljevanju si lahko pogledate primerjalno tabelo Prima in Lux oken.

Pošljite povpraševanje:

Želje naročnika so na prvem mestu tako, da lahko izberete barvo in obliko okna sami, mi pa vam pri tem svetujemo.

Zaradi prilagodljivosti samega lesnega materiala, pri podjetju Gašer.si izkoristimo to prednost in tako ugodimo vašim željam.

V družinskem podjetju Gašper so vam na voljo lesena okna Prima s standardiziranima euro profiloma 68 ali 78 mm. Primerna so za popolnoma vsak interier in vse vremenske razmere.

Kombinacija Aidol Induline površinske obdelave z Remmers sistemsko garancijo poveča uporabnost lesa, saj pri izdelavi uporabljamo izključno najsodobnejšo tehnologijo obdelovanja oken. Zaščita lesa je izrednega pomena in tako se začne že v sklopu integriranega postopka med samo izdelavo v stroju.

Lesena okna Prima so okolju prijazna, ustrezajo vsem nizkoenergijskim standardom ter imajo zaščito ekoloških premazov.

Naša ponudba:

PRIMA 6.8 – Lesena okna s profilom 68 mm

STEKLO: Pri oknih Prima 6.8 se lahko vgradi steklo različne debeline (do 30 mm). Stekla omogočajo zvočno (32-38 dB) ter toplotno izolacijo (Ug = 0,8 –1,1 W/m2K) ter druge rešitve estetske narave.

OKOVJE: Narejeno je iz kakovostnega materiala srebrne barve. Samo odpiranje je enoročno z možnostjo vrtljivo – nagibnega odpiranja. V kolikor se nagibate k bolj minimalističnemu videzu lahko izberete okno s skritim okovjem Disegnio.

1.) ZAOBLJENOST: Omogoča samo varnost okna ter enakomeren nanos vseh premazov. Ustvarja mehak vtis ter zaokrožene podrobnosti kril in podbojev.  

LES: Debelina večslojnega okvirja okna meri 68 mm. Sam les ima certifikat ekološke zaščite po barvni karti Gašper ali RAL.

lesena okna prima 6.8

Leseno okno se lahko dobro zaščiti tako z notranje kot z zunanje strani z raznimi vzdržljivimi barvnimi odtenki vodne osnove. Izvedemo lahko tudi lesena okna s prekrivno steklitveno letvico Prima ali z steklitveno letvico, ki ima dodatno tesnilo.

2.) TESNILO: Dodatno tesnilo je moč namestiti med krilo in podboj.

3.) ODKAPNI PROFIL: Na voljo imate dve vrsti kapnega profila in sicer Aluminijasti termo odkapni profil na okenskem podboju, ki ima dodatno tesnilo ali pa ALU odkapni profil na okenskem krilu. Oba nudita popolno zaščito vsem okenskim delom pred kakršnimi koli škodljivimi vremenskimi vplivi, s tem tudi podaljšata življenjsko dobo okna.

lesena okna prima 7.8

PRIMA 7.8 – Leseno okno s profilom 78 mm

STEKLO: Vgradimo vam lahko stekla različnih debelin (od 34 do 40 mm). Tako zagotavljamo zvočno izolacijo (35 – 48dB) in toplotno izolacijo (Ug = 0,5 –0,7 W/m2K) s preprostimi a estetskimi rešitvami. Med stekla je možno integrirati tudi žaluzije.

OKOVJE: Za okovje uporabljamo izključno kakovostne materiale srebrne barve, ki nudijo tudi enoročno vrtljivo – nagibno odpiranje. V kolikor bi želeli bolj elegantno minimalističen izgled okna, pa imamo za vas na voljo okno s skritim okovjem Disegnio.

1.) ZAOBLJENOST: Poskrbi za varnost ter enakomeren nanos vseh premaznih sredstev. Ker so podboji ter okenska krila zaobljeni, s tem ustvarimo prijeten ter mehak videz.

LES: Okvir debeline za lesena okna meri 78 mm. Ni vidnega dolžinskega spoja pri slojih na zunanji strani, kljub temu da je večslojno lepljen. Tako za zunanjo kot notranjo stran okna je na voljo več odtenkov vodno osnovane vzdržljive barve za ta ekološko zaščiten les. Barve si lahko ogledate na barvni karti Gašper ali RAL. Izbirate lahko tudi izvedbo s prekrivno steklitveno letvico (letvica Prima), ali pa steklitveno letvico z dodatkom tesnila.

2.) TESNILO: Dve tesnili sta vgrajeni med krilo in podboj.

3.) ODKAPNI PROFIL: Za zaščito izpostavljenega dela okna pred raznimi vremenskimi vplivi skrbi termo odkapni profil iz aluminija na okenskem podboju ter ALU odkapni profil na okenskem krilu. S takšno zaščito podaljšamo življenjsko dobo okna.

PRIMA 9.2 – Lesena okna s profilom 92 mm

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 38 do 54 mm, ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve v smislu  toplotne, zvočne in varnostne zaščite. Stekla so vgrajena s trajno elastičnim silikonom. Med stekli je serijsko vgrajen TGI termodistančnik za izboljšano toplotno izolacijo.

LES: Leseni okvir debeline 92 mm je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja pri zunanjih slojih. Vgradna debelina podboja je 92 mm. Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper in RAL ali NCS barvni karti.

OKOVJE: Okovje iz kakovostnega materiala v srebrni barvi nudi enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje. Na voljo pa je tudi okno s skritim okovjem, s čimer dosežemo eleganten minimalističen videz. Možna je nadgradnja z varnostnim okovjem stopnje RC1 in RC2.  Pri skritem okovju so možne samo pravokotne izvedbe oken.

ZAOBLJENOST: Zaokroženi detajli kril in podbojev ustvarijo mehak, prijetnejši videz, hkrati pa zagotavljajo varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev.

TESNILO: Med podbojem in krilom sta standardno vgrajeni dve tesnili, za povečano tesnjenje pa je možna vgradnja dodatnega tretjega tesnila vertikalno v okenski podboj.

ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termično deljen odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu, nudita zaščito najbolj izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi in s tem podaljšata življenjsko dobo okna.

PRIMA 7.8 TOP/PRIMA 9.5 TOP

Model Prima 7.8 TOP ima poravnano krilo in podboj znotraj. Ima leseni okvir debeline 78 mm na krilu in 95mm na podboju, je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja pri zunanjih slojih. Izvedba oken v tem modelu je možna samo za elemente pravilnih oblik.

Model Prima 9.5 TOP ima poravnano krilo in podboj zunaj in znotraj. Ima leseni okvir debeline 95 mm na krilu in 95mm na podboju, je večslojno lepljen brez vidnega dolžinskega spoja pri zunanjih slojih. Izvedba oken v tem modelu je možna samo za elemente pravilnih oblik.

LES: Les je ekološko zaščiten po barvni karti Gašper in RAL ali NCS barvni karti.

STEKLO: Možnost vgradnje različnih stekel debeline od 24 do 40 mm (Prima 7.8 TOP) in od 40 do 60 mm (Prima 9.5 TOP), ki omogočajo različne oblikovne in tehnične rešitve v smislu  toplotne, zvočne in varnostne zaščite. Stekla so vgrajena s trajno elastičnim silikonom. Med stekli je serijsko vgrajen TGI termodistančnik za izboljšano toplotno izolacijo.

OKOVJE: Okovje je iz kakovostnega materiala v srebrni barvi in nudi enoročno vrtljivo-nagibno odpiranje,  v tem modelu je na voljo samo  s skritim okovjem.

ZAOBLJENOST: Zaokroženi detajli kril in podbojev ustvarijo mehak, prijetnejši videz, hkrati pa zagotavljajo varnost in enakomernejši nanos premaznih sredstev. Med podbojem in krilom sta vgrajeni dve tesnili.

ODKAPNI PROFIL: Aluminijasti termično deljen odkapni profil na okenskem podboju z dodatnim tesnilom ter ALU odkapni profil na okenskem krilu, nudita zaščito najbolj izpostavljenim delom okna pred škodljivimi vremenskimi vplivi in s tem podaljšata življenjsko dobo okna.

Prednosti nakupa lesenega okna Prima

 • leseni okvirji za lesena okna so večslojno lepljeni
 • opcija vgradne globine podbojev je 68 mm, 78 mm, 92 mm ali 95 mm
 • les ekološko zaščiten po barvni karti Gašper ali RAL
 • vogalni spoji imajo visoko stabilnost
 • krila in podboji so detajlno zaobljeni
 • les se lahko 4-kratno zaščiti, prejmete tudi RIG garancijo za 10 let
 • “V” spoji so dodatno zaščiteni
 • Velika izbira različnih barvnih odtenkov za zunaj in znotraj
 • steklitvene letvice so skrito pritrjene
 • Stekla do 60 mm debeline kar skrbi za zvočno in toplotno izolativnost ter dodatno varnost …
 • Na zunanjo in notranjo stran pritrjen trajnoelastičen kit
 • Okovje v odtenku srebrne barve
 • Aluminijeva odkapna letev, ki ima prekinjen toplotni most
 • Aluminijeva krilna odkapna letev
 • Uporaba steklitvene letvice s prekrivanjem ter opcijo dodatnega tesnila
EmailFacebookTwitter